Wie zijn we?

Naast tal van collega’s die hun kunde, materiaal en voorbeelden beschikbaar stelden, kwam deze site er op initiatief van onderstaande dames:

Sigrid Brebels is docent NT2 (en NT2 in blended learning) bij CVO Volt.  Sigrid heeft zich bezig gehouden met de inhouden van de website.

Annick Van de put werkt bij CVO Volt als e-learning en leerplatform support en docente informatica.  Annick heeft vooral de website ontworpen en houdt zich in beperkte mate bezig met de inhouden van de site.

Katrien Bernaerts is projectbegeleider bij Toll-net.  Katrien heeft de vertaling van het spelbord DidactTool (meer info hieronder) naar de digitale versie gedaan, bovendien houdt zij zich bezig met de inhouden van de site.

 

Hoe kwam de website tot stand?

Sigrid opperde het idee voor deze website als project voor haar opleiding mediacoach van Mediawijsheid en engageerde collega Annick voor de technische ondersteuning. Toll-net plande een gelijkaardige website en daarom leek het ons opportuun om samen te werken.

We zochten een systeem om op een efficiënte manier naar tools te kunnen zoeken en baseerden onze filters grotendeels op het spelbord DidactTool, bedacht door JaapJan Vroom en AnneMarie Versloot.
Ze zijn beiden werkzaam in het Deltion College in Zwolle (NL), Jaapjan als senior adviseur onderwijsinnovatie en AnneMarie als Senior beleidsadviseur Leren & ICT.
Als je het DidactTool spel speelt, weet je hoe je vakinhoud, didactiek en technologie zo kunt vervlechten dat er prachtig onderwijs ontstaat.

 

Wat biedt de site?

Een overzicht van interessante educatieve tools, waarbij je aan de hand van allerlei filters kan op zoek gaan naar DE geschikte tool voor jouw les.
Bovendien willen we niet stoppen bij een opsomming van tools maar jullie ook een praktijkvoorbeeld en handleiding bezorgen.
Tot slot kan je de tool beoordelen zodat collega’s weten wat jij van de tool vindt en hoe je hem gebruikt.